Naslovnica Vijesti

Pogledajte video koji pokazuje da je Vučić ipak stavljao Glinu u veliku Srbiju

Prilikom posjeta Vrginmostu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je suočen s pitanjem o govoru u Glini koji je održao 1995. godine.
13. veljače 2018. u 17:26 0 komentara 739 prikaza

Kakva će to država biti ako srpski radikali pobjede i poraze predsjednika Srbije! Vi znate da ćete živjeti u velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, govorio je Aleksandar Vučić tijekom govora u Glini 1995. godine.

Prilikom posjeta Vrginmostu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je suočen s pitanjem o govoru u Glini koji je održao 1995. godine.

– Od vas sam čuo jučer bezbroj istih pitanja – odgovorio je Vučić na pitanje novinarke. 

– Mjera vaše podrške i poštovanja proporcionalna je poniznosti nekoga tko bi došao među vas. Takvu vrstu poniznosti s moje strane nećete vidjeti. Ta mjera poniženja i poniznosti koju očekujete od svakog iz Srbije da bi mogao razgovarati s nekim iz Hrvatske pogrešan je put – rekao je Vučić. 

Ponovio je i ono što je jučer govorio, da imamo različite poglede na događaje iz '90-ih godina. Novinari su ipak inzistirali na komentar njegova govora u Glini.

 

[video: 23891 / ]

 

Ovo je dio njegova govora iz okupirane Gline 1995. godine:

"Vi se, braćo, ne borite za ništa što nije vaše, nego da sačuvate ono što je oduvijek bilo srpsko i to mora ostati srpsko.  

Pre četiri godine na dnevnicima je svaku večer bilo po pola sata o onome što se dešava u Srpskoj Krajini, na Baniji, Kordunu u Lici... Što sada ima na televiziji? Kakvo je vreme u Krajini? Eto što njih interesuje. Kao da je to u inostranstvu, kao da je u Hrvatskoj? E neće  moći. 

Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska, nikada Banija neće nazad u Hrvatsku. I ono što je ostalo u Srbiji simpatizera Slobodana Miloševića ne znaju u kakvoj će državi živeti sutradan. 

Nitko više ne zna ni u ovoj sali ne zna za koju se državu zalaže Slobodan Milošević. Hoće li to biti beogradski pašaluk ili neka avnojska Jugoslavija. 

Kakva će to država biti, ukoliko srpski radikali pobede i poraze predsjednika Srbije! Vi znate da ćete živeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, tu odstupavanja više neće biti", rekao je tada Vučić.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.