Središnje izborno povjerenstvo BiH

Dio preliminarnih rezultata za općinske načelnike

Središnje izborno povjerenstvo BiH
Foto: FENA
03.10.2016.
u 01:12

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine priopćila je na pres-konferenciji dosadašnje neslužbene, nepotpune i nepotvrđene rezultate jučerašnjih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini pristigle jutros do 8.00 sati.

U dijelu koji se odnose na izbornu utrku za općinske načelnike, odnosno gradonačelnike, navedeno je da je u općini Centar Sarajevo od 84 obrađeno 70 biračkih mjesta i u vodstvu je Nedžad Ajnadžić (SDA/ SBB) ispred Samera Rešidata (DF).

U općini Stari Grad Sarajevo od 46 biračkih mjesta obrađeno je 34 i u vodstvu je nezavisni kandidat Ibrahim Hadžibajrić ispred Suada Handanagića (SDA/SBB).

U općini Novo Sarajevo od 101, obrađeno je 98 biračkih mjesta i u vodstvu je Nedžad Koldžo (SDA/SBB) ispred Hasana Tanovića (DF).

U općini Novi Grad Sarajevo od 145 biračkih mjesta, obrađeno je 137 i u vodstvu je Semir Efendić (SDA/ SBB) ispred Gorana Kovačevića (DF).

U Vogošći od 38 biračkih mjesta obrađeno je 36 i u vodstvu je Edin Smajić (SDA/SBB) ispred Sanele Salimović (DF).

U općini Ilidža od 95 biračkih mjesta obrađeno je 89 i vodi Senaid Memić (SDA/ SBB) ispred Elvisa Hadžića (SDPBiH).

U Hadžićima od 38 biračkih mjesta obrađeno je 36 i vodi Hamdo Ejubović  (SDA/ SBB) ispred Muharema Fiše (BPS-Sefer Halilović), a u lijašu od 32 glasačka mjesta obrađeno je 29 i vodi Akif Fazlić (SDA/SBB) ispred nezavisnog kandidata Enesa Duraka.

U općini Trnovo (FBiH) od pet obrađena su tri biračka mjesta i u vodstvu je Ibro Berilo (SDA/ SBB) ispred Hamde Karića (DF).

U općini Vitez od 37 glasačkih mjesta obrađeno je 31 i vodi Tomislav Bošnjak Matić (Koalicija HDZ - HDZ 1990, HSS Stjepana Radića) ispred kandidata Koalicije SDA/ SBB Advana Akeljića.

U Busovači je obrađeno svih 25 glasačkih mjesta i vodi Asim Mekić (SDA/ SBB) ispred Mirjane Plavčić (HDZBiH), a u Fojnici je obrađeno svih 18 glasačkih mjesta i vodi Sabahudin Klisura (SDS/SBB) ispred Suzane Lovrić (HDZBiH, HSS Stjepana Radića - načelnik za bolju Fojnicu).

U Kiseljaku od 25 glasačkih mjesta obrađeno je 21 i vodi Mladen Mišurić Ramljak (Koalicija HDZ BiH- HSS Stjepana Radića) ispred Adisa Zrne (SDA - SBiH jedinstvom do uspjeha).

U Visokom od 53 glasačka mjesta obrađeno je 47 i vodi nezavisna kandidatkinja Amra Babić ispred Halima Zukića (SDA/ SBB).

U Brezi od 17 glasačkih mjesta obrađeno je 15 i vodi Munib Zaimović (SDA/SBB) ispred nezavisnog kandidiata Halila Tuzlića.

Na Sokocu od 22 glasačka mjesta obrađeno je 20 i vodi Milovan Bjelica (SDS) ispred Bojana Koprivice (SNSD), dok u Han-Pijesku od devet glasačkih mjesta obrađeno je osam i vodi Vlado Ostojić (SNSD) ispred Milana Bolovine (SDS).

U Tomislavgradu od 30 glasačkih mjesta obrađeno je 29 i vodi Ivan Vukadin (HDZ BiH) ispred Ivana Krsmanovića (Hrvatska nezavisna lista).

U općini Prozor- Rama od 33 glasačka mjesta obrađeno je 31 i vodi Jozo Ivančević (HDZ 1990) ispred Ante Pavličevića (HDZBiH).

U Jablanici je obrađeno svih 19 glasačkih mjesta i najviše glasova je osvojio Salem Dedić (SDA/ SBB) ispred Damira Šabanovića (SDP BiH), dok je u Konjicu od 53 glasačka mjesta obrađeno 51 i vodi Emir Bubalo (SDA/SBB) ispred Nazifa Nikšića (BPS-Sefer Halilović).

U Kreševu je obrađeno svih šest glasačkih mjesta i jedan kandidat je uspješno završio utrku - Renato Pejak (HDZBiH) s 1.502 glasa.

U općini Istočna Ilidža od 23 biračkih mjesta obrađano je 15 i u vodstvu je Marinko Božović (SDS) ispred Slobodana Noge (DNS-Demokratski narodni savez).

U općini Istočni Stari Grad od četiri obrađena su tri biračka mjesta i u vodstvu je Bojo Gašanović (SDS) ispred Mladena Maletića (SNSD).

U općini Istočno Novo Sarajevo obrađeno je svih 14 biračih mjesta, a u vodstvu je Ljubiša Ćosić (SNSD) ispred Slavka Tošovića (SDS).

U općini Trnovo od četiri obrađena su tri biračka mjesta u vodstvu je Goran Vujičić (SNSD) ispred Nenada Mišovića (SDS).

U općini Pale (FBiH) jedno biračko mjesto koje je i obrađeno i u vodstvu je Asim Zec (SDA/ SBB) ispred Salke Ophođaša (nezavisni kandidat).

U općini Pale od 39 obrađeno je 38 biračkih mjesta i u vodstvu je Boško Jugović (Složno za Pale) ispred Miodraga Kovačevića (Savez za Pale).

U općini Rogatica, obrađeno je svih 25 biračkih mjesta i u vodstvu je Milorad Jagodić (SNSD) ispred Tomislava Puhalca (SDS).

U općini Višegrad obrađeno je svih 24 biračka mjesta i u vodstvu je Mladen Đurević (SNSD), ispred Slaviše Miškovića (SDS).

U općini Posušje od 22 obrađeno je 20 biračkih mjesta i u vodstvu je Branko Bago (HDZBiH) ispred Vjekoslava Bakule (HDZ 1990).

U Grudama je obrađeno svih 19 biračih mjesta  i najviše glasova ima Ljubo Grizelj (HDZBiH) ispred Ivana Marića (HDZ 1990).

U Širokom Brijegu od 38 obrađeno je 37 biračkih mjesta i u vodstvu je Miro Kraljević (HDZBiH) ispred Denija Ćorića (Hrvatski savez HKDU-Hrast).

U općini Istočni Mostar jedno biračko mjesto koje i obrađeno i u vodstvu je Božo Sjeran (SDS) ispred Gordana Račića (SNSD).

U Nevesinju od 33 obrađeno je 25 biračkih mjesta i u vodstvu je Milenko Avdalović (SNSD) ispred Momčila Šiljegovića (Savez za promjene Nevesinje).

U Kalinoviku je obrađeno svih 12 biračkih mjesta i u vodstvu je Mileva Komlenović (SNSD) ispred Slobodana Đorema (SDS).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?