mostar

Podžić posjetio Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje u Mostaru

kadeti
14.07.2016.
u 13:09

Predsjedatelj Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine Sifet Podžić posjetio je Agenciju za školovanje i stručno usuvršavanje iz sastava Ministarstva sigurnosti BiH, koja je smještena u Mostaru.

S domaćinima, direktorom Agencije Brankom Vukojom, njegovim zamjenikom Borisom Ivanovićem i pomoćnikom Elvirom Vilićem, Podžić je razgovarao o aktivnostima i rezultatima rada Agencije.

Razgovarali su i o kadrovskoj popunjenosti Agencije, o realizaciji osnovne i specijalističke obuke koju Agencija realizuje sa policajcima, policijskim službenicima i drugim profilima stručnjaka iz policijskih agencija iz sastava Ministarstva sigurnosti BiH, entitetskih i županijskih MUP-ova, te iz drugih institucija BiH.

Čelni ljudi Agencije, koja je uspostavljena 2009. godine, izrazili su opredjeljenje da nastave sa stvaranjem kapaciteta i uslova koji će Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje profilirati kao jednu do vodećih u BiH i regionu u obuci policijskih kadrova za policijske agencije i sektor sigurnosti u cjelini.

S tim u vezi, Podžić je pohvalio napore čelnika Agencije da realizuju sve postavljene zadatke i ciljeve, među kojima se posebno ističe izgradnja nove zgrade Agencije, koja će imati uslove za smještaj 300 polaznika i bit će opremljena svim potrebnim pratećim sadržajima.

Tijekom posjete, u kojoj je sudjelovao i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, predsjedatelj Podžić obišao je kadete Granične policije BiH koji se trenutno nalaze na jednogodišnjem školovanju u Mostaru.

U obraćanju kadetima, Podžić ih je pozvao da iskoriste mogućnosti, izvanredne uslove i veoma stručan kadar Agencije kako bi stekli potrebna znanja i vještine, priopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije