Federacija BiH

Poduzetnicima skoro pola milijuna maraka švicarske pomoći

poslovna01_nnn_bih_16092015
17.09.2015.
u 06:15

Sredstva će se 
raspoređivati drugim razinama vlasti i fondovima, gradovima i općinama

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku o davanju suglasnosti Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta za potpisivanje memoranduma o razumijevanju između Švicarske agencije za razvoj i suradnju (UNDP) i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, donosi Vecernji.ba.

Odobrena sredstva

Na osnovi raspoloživih i evidentiranih podataka na jedinstvenom računu riznice Federacije BiH odobreno je Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta korištenje 461.744 KM doniranih od švicarske vlade u partnerstvu s Razvojnim programom UN-a, a deponiranih na posebnom namjenskom transakcijskom računu kod Union banke Sarajevo. Sredstva za takve namjene raspoređivat će se drugim razinama vlasti i fondovima, gradovima i općinama. Sam aneks sporazuma predviđa dinamiku i iznose kvartalnih uplata, kao i produženje roka trajanja projekta s 12 na 14 mjeseci sa završetkom 30. studenoga 2015. godine. UNDP je već izvršio drugu kvartalnu uplatu u iznosu od 461.744 KM za realizaciju aktivnosti u okviru grant sheme o unapređenju poduzetničkih zona u Federaciji BiH.

Poduzetničke zone

Odluka je donesena u svrhu unapređenja poduzetničkih zona u FBiH čime bi se tom ministarstvu odobrila sredstava s posebnog namjenskog transakcijskog računa. Odluka je donesena nakon što su svoje mišljenje dala federalna ministarstva financija i pravosuđa. Ured Vlade FBiH za zakonodavstvo i usklađenost s propisima EU je razmotrio prijedlog odluke i donio odluku u kojoj stoji kako uvodni dio predmetne odluke treba urediti sukladno zakonskim temeljima. Zakonski temelj nalaže kako će se uplaćene, a manje planirane pomoći, donacije i prihodi za posebne namjene, kao i transferi za posebne namjene između korisnika javnih sredstava, raspoređivati iznad iznosa planiranih u proračunu, a do visine uplaćenih, odnosno prenesenih sredstava. Vlada FBiH donijela je odluku kako nije potrebno osigurati dodatna sredstva za realizaciju spomenute odluke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije