Milas u Mostaru

Podupirat će se projekti u županijama i općinama u kojima žive Hrvati

Zvonko Milas
21.03.2017.
u 17:27

Državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas stigao je danas u trodnevni radni posjet Bosni i Hercegovini tijekom kojeg će se susresti s predstavnicima Hrvata iz gospodarskog, kulturnog, društvenog, vjerskog i političkog života.

Prvi radni sastanak Milas je održao u Mostaru gdje se susreo s predsjednicima vlada županija s hrvatskom većinom: dr. sc. Nevenkom Hercegom, Zdenkom Ćosićem i Marijanom Klaićem, te predstavnicima Ureda predsjednika HBŽ Draška Dalića.

Tijekom sastanka istaknuta je dobra suradnja Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i županija s hrvatskom većinom. Na osobit način razgovarano je o potpori Ureda europskom putu Bosne i Hercegovine i načinima na koje iskustvom i znanjem može pomoći županijama u ispunjavanju obveza koje stoje na tom putu. Također, istaknuto je kako će Ured nastaviti podupirati brojne projekte u suradnji sa županijama i općinama u kojima Hrvati žive s ciljem otvaranja novih radnih mjesta i zaustavljanja trenda odlazaka, posebice mladih.

Predsjednik Herceg, ujedno i predsjednik Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH, u osobno i u ime kolega predsjednika Vlada, zahvalio je državnom tajniku Milasu na posjetu i svemu što Ured čini pružajući potporu Hrvatima u BiH.

Inače, tijekom boravka u Hercegovačko-neretvanskoj županiji državni tajnik Milas bit će nazočan večeras na svečanom otvorenju međunarodne kulturne manifestacije Mostarsko proljeće, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?