Zastupnički dom PS BiH

Podržano uvođenje jedinstvenog broja 112 za hitne slučajeve na cijelom teritoriju BiH

20.02.2018.
u 21:45

Zastupnicui Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u drugom čitanju usvojili su dopune Zakona o vezama koje predviđaju uvođenje jedinstvenog broja 112 za hitne slučajeve na cijelom teritoriju BiH. 

Zastupnici su odbili danas dati novi rok nadležnom povjerenstvu za dostavlјanje izvještaja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona koje predlažu zastupnici Nezavisnog bloka.

Nije bilo entitetske većine na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju u bh. institucijama koje su predložili zastupnici Aleksandra Pandurević (SDS), Borjana Krišto (HDZ) i Mirsad Isaković (SBB).

U prvom čitanju podržane su izmjene Zakona o neovisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH koje je predložio Vijeće ministara BiH, a prihvaćeno je i negativno mišljenje Ustavnopravnog povjerenstva za izmjene Zakona o državnoj službi u bh. institucijama te se zakon smatra odbijenim.

Usvojena su izvješća Ureda za reviziju za deset bh. institucija koje su dobile mišljenje s rezervom kao i nekoliko zaključaka kojima bi se trebao unaprijediti sustav poslovanja državnih institucija.

Radi se o ministarstvima obrane, sigurnosti i vanjskih poslova, Graničnoj policiji, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela, Tužiteljstvu, Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA), Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) te Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću (VSTV).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?