sufinancira Federalni zavod za zapošljavanje

Podrška zapošljavanju asistenata na Sveučilištu u Mostaru: 25 asistenata dobilo ugovor o radu

06.12.2023.
u 11:58

U utorak je na Sveučilištu u Mostaru (SUM) upriličena svečana dodjela ugovora o radu za 25 asistenata čije zapošljavanje u narednih 12 mjeseci sufinancira Federalni zavod za zapošljavanje (FZZZ) u okviru Programa sufinanciranja zajedničkih projekata s drugim organizacijama i institucijama 2023.

U okviru spomenutog projekta Zavod je u ovoj godini izdvojio oko dva milijuna maraka vlastitih sredstava za sufinanciranje zapošljavanja asistenata na javnim sveučilištima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić i direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar svečano su uručili ugovore o radu.

"Program sufinanciranja zapošljavanja na javnim sveučilištima u FBiH provodi se radi jačanja ljudskih potencijala u svrhu poboljšanja obrazovnog procesa u javnim visokoškolskim ustanovama. Lijepo je vidjeti mlade ljude koji su na putu da svoje blago traže u znanju. Poručila bih mladim asistentima da je ovo tek početak njihovog puta, da ne odustaju i da se nadograđuju u svim životnim poljima, jer postoji jedna izreka koja glasi: koliko znate - toliko vrijedite", rekla je Lončar.

Potpisivanje sporazuma o sufinanciranju zapošljavanja asistenata potpisani su ranije ove godine sa sveučilištima u Sarajevu, Bihaću, Zenici te s Univerzitetom „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Očekuje se da će uskoro biti potpisan i sporazum s Univerzitetom u Tuzli.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?