Sport na Sveučilištu u Mostaru

Podrška studentima uoči nastupa na Sveučilišnim igrama

hfthf
09.07.2016.
u 07:00

Trideset i dva sportaša i sportašice sa Sveučilišta iz Mostara spremni su za studentska natjecanja u Zagrebu i Rijeci, i to u 5 različitih sportova: futsal, basket 3x3, džudo, karate i taekwondo. Natjecanje će trajati 15 dana, a otvorenje je 12. srpnja. Iako je Sveučilište iz Mostara jedino koje se natječe iz BiH, konkurencija će zasigurno biti velika jer su prijavljena sva hrvatska sveučilišta.

Podrška rektorice

Prije polaska na natjecanje riječi potpore uputila im je rektorica Sveučilišta iz Mostara, prof. dr. Ljerka Ostojić, primivši studente s njihovim trenerima, mentorima i profesorima. Istaknula je kako iznimno cijeni sportaše jer se i ona aktivno bavila sportom – atletikom. Uputila je posebne zahvale na pomoći u razvoju sporta na Sveučilištu - Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti na čelu s dekanom prof. dr. Mariom Vasiljem, studiju fizičke kulture s pročelnikom prof. dr. Marinom Ćorlukom i prof. dr. Zdenku Klepiću s Ekonomskog fakulteta. Dekan Vasilj naglasio je kako na studiju fizičke kulture predaje kvalitetan nastavni kadar te kako se konstantno ulaže u daljnja usavršavanja mladih asistenata kroz poslijediplomske doktorske studije.

Reprezentacije

Da sport ima posebno mjesto na FPMOZ-u, potvrđuju i nedavno održane “Studentske igre” koje su organizirali upravo predstavnici Studentskoga zbora ovog fakulteta. Prof. dr. Zdenko Klepić uz zahvalu rektorici Ostojić na potpori sportu na Sveučilištu kazao je studentima kako su svi unaprijed pobjednici ako daju sve od sebe. Da je ovo tek prvi sportski korak na Sveučilištu u Mostaru, tvrdi prof. dr. Marin Ćorluka, te kako je plan napraviti reprezentacije koje će se natjecati na razini Bosne i Hercegovine i priključiti se Školskom sportskom savezu Republike Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije