Satttler i Radončić:

Podrška i pomoć EU su neupitne

27.03.2020.
u 15:24

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić danas se sastao sa šefom Delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU za BiH Johannom Sattlerom. Ovom prilikom istaknuta je važnost i uloga EU i Europske komisije i njena spremnost da pomogne BiH i njenim građanima u najtežim trenutcima sa kojim će se zemlja i svi njeni građani suočiti.
 
Veleposlanik Sattler potencirao je važnost što učinkovitijeg odgovora na medicinski aspekt krize, ali i hitnu potrebu da se pripreme ekonomski i socijalni programi za saniranje ekonomskih šteta sa kojima će se BiH, kao i druge države, suočene s pandemijom, svakako morati izboriti.
 
Sugovornici su se složili da svaka pomoć i njeno trošenje trebaju biti maksimalnno transparentni i u tom smislu Radončić je, kao predsjednik Koordinacijskog tijela BiH za zaštitu i spašavanje, sugerirao da bi ekspertska pomoć EU u tom smislu bila veoma dragocjena.
 
Veleposlanik Sattler je na kraju istaknuo važnost problema što humanijeg odnosa prema migrantima, kao naprimjer kada je u pitanju šatorsko naselje Lipa pored Bihaća.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije