Tradicionalna Podravkina večer za goste 22. SFF-a

Podravka je od početka uz SFF bez zadrške i sa srcem

20.08.2016.
u 08:00

Podravkina večer za goste Sarajevo Film Festivala i Podravke na Festivalskom trgu obilježila je pretposljednju noć ovogodišnjeg, 22. po redu, Sarajevo Film Festivala. Znatan broj uzvanika - filmskih stvaralaca, poslovnih partnera, suradnika i prijatelja Podravke i SFF-a, okupljenih uz bogatu gastronomsku ponudu specijaliteta Podravkinih promotora kulinarstva, uživao je u filmskom ozračju kojim se Sarajevo ponosi više od dva desetljeća.

Dugogodišnje partnerstvo

Podravkina večer bila je sjajna prilika za proslavu višegodišnjeg partnerstva s Festivalom koje je neupitno doprinijelo razvoju kulturnog i društvenog života u Bosni i Hercegovini te potpomoglo da Sarajevo Film Festival opstane kao jedan od najkvalitetnijih i najuglednijih filmskih i festivalskih događaja u regiji.

“Zadovoljstvo nam je i čast biti dio iznimne priče o posvećenosti stvaranja dobre tradicije koja, evo, već 22. godinu, opstaje i privlači veliki broj svjetski poznatih filmskih stvaralaca i ljubitelja filmske umjetnosti u naše krajeve. Dok s nestrpljenjem iščekujemo vijest tko će ove godine ponijeti sa sobom ‘Srce Sarajeva’, nagradu najznačajnijeg međunarodnog filmskog festivala u regiji i dok srce Podravke ostaje uz SFF, pozivam vas da uživate večeras i zahvaljujem uime cijelog Podravkina tima što ste nam se pridružili u proslavi ovog važnog partnerstva”, rekao je prisutnima u svome obraćanju Milan Šarlija, direktor Podravke u BiH, te najavio jednako slasnu završnicu - kulinarski spektakl Podravkinih promotora kulinarstva tijekom završnog festivalskoga ručka u subotu, 20. kolovoza.

“Moram reći kako nam je partnerstvo s Podravkom dragocjeno iz mnogo razloga. Prvo, uz Sarajevo Film Festival su gotovo od samog početka i u svakom trenutku pouzdan partner, podržavajući Festival na različite načine, ali bez zadrške i sa srcem. To srce koje nas spaja podsjeća kako stvari koje vrijede povezuje više od posla, više od interesa i mnogo onog što ima veze s tradicijom stvaranja, bilo da je u pitanju filmska umjetnost ili umjetnost stvaranja najboljih ukusa iz Podravkine kuhinje,” rekao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

Kao i dosadašnjih godina, za najukusnije zalogaje na Festivalu zaduženi su Podravkini promotori kulinarstva koji se trude ugoditi i najzahtjevnijim nepcima gostiju kroz degustaciju jela pripremljenih s Vegetom i Podravkinim temeljcima. Posljednji, subotnji dan 22. Sarajevo Film Festivala ovi vrsni znalci kuhinje priredit će kulinarski show u razdoblju od 13 do 15 sati, a sve što skuhaju tijekom spektakla, degustirat će posjetitelji Festivala.

Projekcije za najmlađe

Podravka je i prethodnih godina pružala potporu Sarajevo Film Festivalu kroz “Sarajevo grad filma” - fond za podršku realizaciji  kratkih i dugometražnih igranih mikrobudžetnih filmova, a ove je godine, osim Podravkine tradicionalne večeri i završnog festivalskoga ručka, posebna pozornost posvećena dječjem programu Festivala na kojemu je Lino obilježio tri najzanimljivije dječje projekcije za najmlađe ljubitelje sedme umjetnosti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije