Optužnica proslijeđena Sudu BiH

Podignuta optužnica protiv Slavice i Vinka Sole, proračun BiH oštećen za 609.141 KM

¸adsfa
30.09.2015.
u 11:38

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv: Soldo Slavice Soldo Vinka, zv. „Panta“ državljana BiH. Osumnjičeni se terete da su tijekom 2004. i 2005. godine preko firme - pravnog lica  „POLJO KUĆA“ d.o.o. Široki Brijeg čiji je vlasnik i odgovorno lice Soldo Slavica, a lice ovlašteno za raspolaganje novčanim sredstvima Soldo Vinko, u trgovini vršili nezakonito poslovanje, pri čemu su propustili voditi poslovne knjige u skladu sa zakonom. Osumnjičeni se terete i da su od više pravnih lica-dobavljača vršili nabavku razne robe,  a zatim je prodavali za gotovinu, dok su obračun i uplatu poreza na promet vršili za neznatan dio novca. U optužnici se navodi da su tijekom 2004. godine su od više dobavljača nabavili robu izbjegavajući platiti porez na promet, kao i uvezli merkantilnu pšenicu i pšenične mekinje na što također nisu platili porez na uvoz, te su  ukupno izbjegli plaćanje poreza u iznosu od 321.409,68 KM, dok su tijekom 2005. godine izbjegli plaćanje poreza na promet ukupno 287.732,20 KM. Optuženi se terete da su počinili produženo krivično djelo porezne utaje  iz člana 210. stav 3. KZ-a BiH, u vezi sa članom 54. KZ-a BiH. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, navode iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar varešak
varešak
12:47 30.09.2015.

Važno je da je optužnica podignuta,a nije važno što će ista čamiti u latici tužioca sve do zastare,kao što je bio slučaj sa optužnicama protiv D. Čovića.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?