Brčko:

Podignuta optužnica protiv bivšeg predstojnika Odjela za obrazovanje

Brčko:
08.11.2016.
u 17:15

Tužiteljstvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv bivšeg predstojnika Odjela za obrazovanje u Vladi Distrikta Nike Stoparića zbog neizvršenja pravosnažne presude o poništenju rješenja o zabrani rada i oduzimanju licence Europskom univerzitetu iz Brčkog.

 Niko Stoparić (54) tereti se da, obavljajući dužnost predstojnika Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta, nije postupio po pravosnažnoj presudi Apelacijskog suda Brčko distrikta donesenoj u upravnom sporu po tužbi Europskog univerziteta.  

- Nakon što je prije više od godinu dana presuda uz upravni predmet dostavljena Odjelu na ponovno rješavanje Stoparić, umjesto poništenog upravnog akta, nije u roku od 15 dana donio novi upravni akt, navodi se u optužnici.    

 Optužnicu sa dokazima o kaznenom djelu neizvršenja sudske odluke, brčansko Tužiteljstvo dostavilo je na daljnji kazneni postupak nadležnom sudu. Optužnica je u daljnjoj fazi kaznenog postupka u cjelosti potvrđena, navodi se u priopćenju iz brčanskog Tužiteljstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije