Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu

Podignuta optužnica protiv Amira Zukića i još osam osoba

Zukić
Foto: FENA
10.03.2017.
u 17:00

 Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Amira Zukića, tajnika Stranke demokratke akcije (SDA) i još osam osoba za udruživanje radi činjenja kaznenih djela kao što je primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, kao i za protuzakonito posredovanje, javio je BIRN.

Uz Zukića, optužnicom su obuhvaćeni: Safet Bibić, Senad i Nedžad Trako, Ramiz Karavdić, Esed Džananović, Asim Sarajlić, Mirsad Kukić i Seid Fazlagić.

Prema optužnici, Zukić i Bibić su u tijeku 2016. godine organizirali grupu kojoj su se pridružili  Senad i Nedžad Trako te Karavdić.

Kako je navedeno, oni su kao članovi grupe pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredu BiH, nakon čega je Zukić koristeći svoj utjecaj preko Džananovića realizirao nezakonita zapošljavanja u ovo preduzeće.

Sarajlić i Kukić, kako se navodi, terete se da su koristeći svoj položaj posredovali prilikom zapošljavanja, čime su počinili kazneno djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu je također predložilo produženje pritvora Zukiću, Bibiću, Senadu i Nadžadu Traki, Karavdiću, Džananoviću i Fazlagiću.

Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje, prenijela je Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije