Nestručno liječenje ili nesreća

Pod istragom liječnica čiji je iskaz poslao Radončića u pritvor

Radonèiæ Fahrudin utemeljitelj Avaza 12.08.2009
16.02.2016.
u 06:45

Tužiteljstvo BiH jučer je od Suda BiH zaprimilo potvrđenu optužnicu u predmetu protiv Fahrudina Radončića. Prema istim navodima optužnica je potvrđena u cijelosti, piše Večernji list BiH. Ta optužnica temelji se na tvrdnjama sarajevske liječnice Azre Sarić. Inače, Tužiteljstvo Sarajevske županije uskoro će donijeti odluku nakon istrage koju provodi o čudnom smrtnom slučaju u kojemu je život izgubio Sabahudin Hukara zbog krvarenja nastalog nakon vađenja zuba u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Sarajevu u čemu je sudjelovala i upravo stažistica Azra Sarić. 
“Poštovani, u vezi s navedenim predmetom, obavještavamo vas da se uskoro očekuje tužiteljska odluka u istom”, stoji u odgovoru Županijskog tužiteljstva u Sarajevu upućenom “Večernjem listu” na upit dokle je došla istraga u predmetu “Hukara”. 
Tužiteljstvo može naložiti proširenje istrage, podizanje optužnice zbog liječničkog nemara ili obustavu postupka.

Sarić zašila ranu

Sabahudin Hukara se, naime, 20. prosinca prošle godine javio na Maksilofacijalnu kirurgiju zbog krvarenja iz rane nakon vađenja zuba. Prema medijskim navodima, tu ga je primila stažistica Azra Sarić, inače zaposlenica “Farmavite”, te mu zašila ranu. Nedugo zatim, Hukara je zbog obilnog krvarenja ponovno potražio pomoć, ali na Klinici za bolesti uha, grla i nosa. Tu je i umro. 
Slučaj je medijski zanimljiviji zato što je stažistica koja je zašila ranu iz koje je nastavila teći krv, a poslije došlo do još većih komplikacija, upravo Sarić, zbog čijeg je iskaza nedavno zatvoren čelnik SBB-a Fahrudin Radončić. Sarić je posljednja ljubavnica sarajevskog kriminalca Ramiza Delalića Ćele koji je ubijen sredinom 2007. i sada treba svjedočiti na Kosovu u procesu protiv narkobosa Nasera Keljmendija. Ona je Tužiteljstvu BiH prijavila kako je pokušan pritisak na nju da promijeni iskaz na suđenju na Kosovu. U međuvremenu su Tužiteljstvo i obrana nastavili voditi žestoke prepirke oko slučaja “Radončić”. Odvjetnica Vasvija Vidović rekla je na Face TV-u kako je stanje u bh. pravosuđu katastrofalno jer više nema profesionalaca poput nekadašnjeg glavnog državnog tužitelja Marinka Jurčevića. On je, inače, tu dužnost obavljao od 2003. do 2008. godine, kada je dao ostavku, a danas je javni bilježnik u rodnom Travniku.

BiH i Južnoafrička Republika

Jurčević je komentirao stanje u pravosuđu kazavši kako tamo rade nekompetentni ljudi. 
Prokomentirao je i pritvaranja Fahrudina Radončića, čelnika SBB-a, za kojeg su mnogi stručni i ugledni ljudi ocijenili kako je žrtva politički montiranog procesa. 
“Prema mom mišljenju, sramotno je da se radi na takav način. Da se na tako pompozan način nekoga pritvara za ometanje rada pravosuđa. Ako se gospodinu Radončiću, kako svi čujemo, stavlja na teret ometanje rada pravosuđa u drugoj državi, onda je to tragikomično. Ne gledajući kao tužitelj, nego kao građanin. To je isto kao da netko iz BiH ometa rad pravosuđa u Nizozemskoj ili u Južnoafričkoj Republici. Smiješno. I da se oko toga diže tolika buka. Pretpostavljam da je on, ipak, nekome zasmetao po nekim drugim relacijama”, objasnio je Jurčević. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?