Ceste FBiH

Počinje obnova tunela Ivan, jednog od najvažnijih u državi

24.01.2020.
u 17:23

Poduzeće Ceste Federacije Bosne i Hercegovine raspisalo je natječaj za projektiranje rekonstrukcije tunela Ivan, jednog od najvažnijih i najfrekventnijih u državi. Rekonstrukcija odnosno sanacija tunela Ivan, na cesti M17, dionica Tarčin-Konjic, radit će se na ukupnoj dužini od 646 metara.

Ceste Federacije BiH od ponuđača traži usluge tehničkog projektiranja u građevinarstvu za objekte niskogradnje, a vrijednost ugovora je nešto veća od 173.000 KM uz rok predaje dokumentacije 12.2.2020. godine, piše Klix.ba. 

Pretpostavlja se da će nakon projekta biti poznata cijena rekonstrukcije te da će potom biti raspisan natječaj za izvođenje radova čiji početak, odnosno datum i rok za kraj zahvata ne može trenutno biti određen.

Podsjetimo, tunel Ivan je vjerojatno najvažniji tunel na nekoj magistralnoj cesti u državi, pa je njegova obnova od ključne važnosti za sigurnost putnika. Sama rekonstrukcija će sigurno utjecati na frekvenciju odvijanja prometa. 

Kako je objavljeno, Ivan će biti rekonstruiran u svojevrsnom paketu sa sličnim objaktima u Federaciji BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?