Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Počinje izgradnja dionice Poprikuše – Nemila

13. studenoga 2020. u 12:03 0 komentara 166 prikaza

U ponedjeljak 16. studenoga 2020. godine u 11:00 sati u sjedištu JP Autoceste FBiH, u ulici Adema Buća 20 u Mostaru, bit će upriličeno potpisivanje Ugovora o izgradnji dionice Poprikuše – Nemila.

Ugovor će potpisati Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH kao investitor i u ime izvođača radova Evren Utku Gök, projekt menadžer Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret A.S. (Turska) te Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBiH u svojstvu svjedoka ispred JP Autoceste FBiH i Muamer Hajduk kao svjedok uime izvođača radova Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret A.S.

Vrijednost Ugovora za izgradnju dionice Poprikuše – Nemila je 208.059.247,42 eura sa PDV-om, odnosno 177.828.416,60 eura bez PDV-a. Izgradnja ove dionice će se financirati sredstva osiguranim u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) u visini od 70 milijuna eura, Europske investicijske banke (EIB) u visini od 90 milijuna eura te bespovratnim sredstvima Europske unije u iznosu od 41,1 milijun eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Dionica Poprikuše – Nemila je duga 5,5 kilometara i gradit će se prema ugovoru „design and build” (projektuj i izgradi - žuti FIDIC).
Od značajnih objekata gradit će se tunel Golubinja 3659 kilometara, dva mosta, dva vijadukta, petlja Poprikuše i Centar za kontrolu prometa. Izgradnjom tunela Golubinja skratit će se udaljenosti između Nemile i Poprikuša za oko pet kilometara.

Rok za završetak radova je 42 mjeseca.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.