šansa za gospodarski razvoj

Početak izvoza mesa u Tursku preko zračne luke u Tuzli

tuzla
02.06.2016.
u 19:13

Zrakoplov s prvim količinama namirnica animalnog porijekla poletjet će večeras sa zračne luke u Tuzli za Tursku. Zrakoplov Turkish Airlinesa, koji će vršiti kargo prijevoz, već je sletio na tuzlansku zračnu luku, a ovo će biti biti prvi kargo let s namirnicama animalnog porijekla za Tursku s tuzlanse zračne luke.

Veleposlanik Turske u BiH Cihad Erginay kazao je da je današnji događaj veliki poduhvat za razvoj poljoprivrede i stočarstva u BiH.
Podsjetio je da je ovo treći dio faze izvoza 15.000 tona rashladnog mesa iz BiH za Tursku, koji se implementira već treću godinu.

Premijer TŽ Bego Gutić ocijenio je da je zračna luka Tuzla šansa za gospodarski razvoj te županije. 

- Očekujemo da izvoz mesa iz BiH bude neka vrsta motora u poljoprivredi - izjavio je Gutić.

O uspjehu ove zračne luke navodi premijer TŽ, govori i pokazatelj da je prošle godine imao 260.000 putnika, te je postala ekonomski održiva.

Dodao je da je Federalna vlada namijenila milijun i pol KM kapitalnih ulaganja u zračnu luku, kao i Uprava za neizravno oporezivanje dva milijuna za izgradnju nove zgrade.

Direktor zračne luke u Tuzli Rifet Karasalihović istaknuo je da će večeras biti izvezeno 63 tone mesa, a do kraja studenog je predviđeno 5.700 tona u 90 operacija, dodavši da se nada da će se ova zračna luka etablirati kao lider u kargo promet u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije