protiv koronavirusa

Početak imunizacije u BiH: Cijepljenje kreće u Banja Luci

CJEPIVO
12.02.2021.
u 08:42

Početak imunizacije u BiH: Cijepljenje protiv koronavirusa kreće iz Banja Luke

Početak imunizacije u Bosni i Hercegovini kreće danas iz Banja Luke. Prve doze cjepiva protiv koronavirusa primit će generalni direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić i zaposleni u covid odjelima UKC-a.

Đajić je jučer poručio da su cjepiva sigurna. 

U pitanju su prve doze cjepiva protiv koronavirusa koje će biti primijenjene u Bosni i Hercegovini, a doze su ruskih cjepiva Sputnik V koje je putem interventnog uvoza naručilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.

Do sada je stiglo 2.000 doza za 1.000 osoba, a preko Instituta za javno zdravstvo naručeno je još 400.000 doza za 200.000 osoba od čega se polovica očekuje u drugoj polovici mjeseca, a druga polovica u ožujku., prenosi N1.

“Nakon više od jedanaest mjeseci bespoštedne borbe za novim koronavirusom, te oko 13.000 pregledanih i oko 3.000 hospitaliziranih pacijenta, osoblje COVID odjela UKC RS-a zajedno s generalnim direktorom Vladom Đajićem sutra će biti cijepljeni”, najavljeno je iz UKC-a RS.

Iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštitne najavljeno je i da će početku imunizacije protiv koronavirusa nazočiti i resorni ministar Alen Šeranić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije