sum

Počeo ‘Tjedan logopedije‘ na Sveučilištu u Mostaru

06.03.2023.
u 20:44

Predavanjem o ulozi logopeda u jedinicama intenzivne njege i hitnog prijema u ponedjeljak je počeo „Tjedan logopedije“ u organizaciji Udruge studenata logopedije SaLPSA Sveučilišta u Mostaru (SUM).

„Tjednom logopedije“ mostarski studenti obilježavaju Europski dan logopedije, čija je ovogodišnja tema upravo uloga logopeda u jedinicama intenzivne njege i hitnog prijema.

Pročelnica studija logopedije na SUM-u Davorka Topić Stipić ističe kako su studenti logopedije vrlo aktivni i kako je to iznimno važno za studij.

- Imati ovako proaktivne studente koji organiziraju čitav tjedan raznim događajima je zbilja veliko bogatstvo i kada oni jednom sjednu i pogledaju što su sve napravili biti izuzetno ponosni sami na sebe, kao što smo mi sa studija ponosni na njih. Sve su to njihove ideje, a studij im je podrška - istaknula je Topić Stipić.

U okviru „Tjedna logopedije“ mostarski studenti logopedije objavili su vodcast, prvi vodcast studenata mostarskog sveučilišta.

Petra Majić, studentica prve godine diplomskog studija logopedije i predsjednica SaLPSA-e, kazala je kako su događaji poput ovih iznimno bitni za svakog studenta, ali i za samu promociju logopedije.

- Ovakvi događaji su jako važni jer oni imaju nekoliko ciljeva, a najvažniji cilj je promicanje logopedije kao znanosti. Ono što je također važno je širenje svijesti o logopedijskoj djelatnosti, a imati ćemo brojne aktivnosti koje su namijenjene studentima, sve u cilju njihovog boljeg upoznavanja - izjavila je Majić.

Ukratko se osvrnula i na to koliko je ovaj kadar bitan za razvoj djece, posebno one u školskim klupama.

- Logoped je stručnjak koji radi s populacijom od rane dojenačke dobi pa sve do treće životne dobi. Logoped je stručnjak koji je potreban u različitim sustavima poput sustava zdravstva, odgoja i obrazovanja, znanosti, socijalne skrbi, kao i različitih nevladinih organizacija i u svim tim sustavima smo jako potrebni - naglasila predsjednica SaLPSA-e.

Kakve su aktivnosti isplanirali kroz tjedan dana pojasnila je tajnica SaLPSA-e i studentica prve godine diplomskog studija logopedije Iva Bogdan.

- Tjedan započinjemo predavanjima raznih stručnjaka, a nastavljamo radionicama koje rade naši studenti s fakulteta. Idući dan imamo i logopedijski pub kviz. Srijeda je rezervirana za nastavak radionica, a u četvrtak smo planirali logopedijske sportske igre u dvorani na Bijelom brijegu na koje su pozvani svi studenti te za kraj druženja - rekla je Bogdan.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?