Erdogan, Izetbegović i Vučić

Izetbegović: Rezultati sastanka u Istanbulu mogli bi biti povijesni

Tanjug
29.01.2018.
u 14:40

Želi se napraviti autoput ili većinom autoput, kombiniran s brzom cestom, koji bi napravio krug Sarajevo-Zenica-Tuzla-Brčko-Bijeljina-Beograd, pa onda na Požegu i Višegrad nazad do Sarajeva. Da se potpuno završi krug - kazao je Izetbegović.

Rezultati sastanka bi mogli biti povjesni, izjavio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović za N1 nakon sastanka u Istanbulu s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom i srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

- Dakle da se napravi autoput ili većinom autoput, kombiniran s brzom cestom, koji bi napravio krug Sarajevo-Zenica-Tuzla-Brčko-Bijeljina-Beograd, pa onda na Požegu i Višegrad nazad do Sarajeva. Da se potpuno završi krug - kazao je Izetbegović.

On je rekao da je turski predsjednik Erdogan obećao da će se iznaći način da se takva stvar uradi.

- To je ogroman projekt, ali Turska država je velika i veliko je ono što su oni napravili. Mislim da su tisuće kilometara uradili u zadnjih desetak godina. Druga stvar, ono što je inzistirao gospodin Vučić. On je rekao da nikada više Bosna i Hercegovina neće imati problema sa Srbijom - kazao je Izetbegović za N1.

Sastanak iza zatvorenih vrata održan je u istanbulskoj palači Mabeyn.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?