Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Počeli radovi na revitalizaciji urbanih zelenih površina u Mostaru

Grad Mostar ima perspektivu postati zeleni grad, odnosno grad prepoznatljiv po zelenim površinama
25. svibnja 2022. u 18:18 0 komentara 168 prikaza

U povodu Europskog dana parkova koji se obilježava 24. svibnja, a ove godine pod sloganom "Mi smo priroda" u Mostaru su počeli pripremni radovi za projekt "Revitalizacija urbanih zelenih površina u Gradu Mostaru park šuma na lokalitetu Biskupova glavica – Bijeli brijeg".

Pripremne radove izvode djelatnici gradskih javnih poduzeća Parkova i Komunalnog, uz pomoć pripadnika Oružanih snaga BiH koji su se stavili na raspolaganje i pokazali kako su spremni raditi na dobrobiti svih građana Mostara.

Kako bi se osigurala sredstva i nastavak radova u navedenom projektu Grad Mostar je aplicirao na više natječaja, s tim da je dio sredstava već osiguran, priopćeno je iz Grada Mostara.

Naglašeno je kako je novčanu potporu u realizaciji projekta obećalo Veleposlanstvo Velike Britanije, kao i lokalni gospodarstvenici.

Također je istaknuto da Grad Mostar ima perspektivu postati zeleni grad, odnosno grad prepoznatljiv po zelenim površinama.

Postizanje održivog razvoja, ublažavanje klimatskih promjena i smanjenje gubitka biološke raznolikosti naglašeno kao ključ pri izgradnji održive budućnosti za sve, naglasili su iz WWF Adrije.

Upravo će na Zelenoj agendi za zapadni Balkan biti naglasak na zajedničkoj šestoj Međunarodnoj konferenciji Parkova Dinarida i organizacija civilnog društva koju WWF i Parkovi Dinarida organiziraju od idućeg utorka, 31. svibnja, u Sarajevu, stoji u priopćenju. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.