sjednica

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

sjednica
10.02.2017.
u 10:18

Vlada Federacije BiH danas će na sjednici, koja je počela u Sarajevu, razmatrati predloženi tekst Izjašnjenja na zahtjev Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH u vezi sa Zakonom o dopuni Zakona o visini stope zatezne kamate.

Riječ je o stavu 3. člana 2. Zakona koji kaže da se na iznos glavnice određene izvršnim ispravama (sudske presude i sudska poravnanja) i vansudskim poravnanjima iz osnova radnog odnosa plaća zatezna kamata po stopi od 0,2 posto godišnje.

Predložene su i izmjene i dopune Uredbe o organizovanju službi zaštite i spašavanja Federacije BiH zbog potrebe zamjene pojedinih službi zaštite i spašavanja, te usklađivanja s Procjenom ugroženosti FBiH od prirodnih i drugih nesreća.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o prenosu vrijednosti izvršenih ulaganja na izgrađenom Međunarodnom graničnom prelazu Bijača do nivoa objekata, dionica Počitelj - Bijača, poddionica Bijača - Kravice u iznosu od 9.757.182,12 KM, s JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar na Upravu za indirektno oporezivanje BiH.

Kako je predviđeno, bit će razmatrani Program rada Agencije za privatizaciju u FBiH, s Planom privatizacije i Program rada s Financijskim planom Fonda za zaštitu okoliša FBiH za 2017. godinu, priopćeno je Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?