Sarajevo

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

sjednica
14.01.2016.
u 11:39

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, danas na 37. sjednici koja je počela u Sarajevu, razmotrit će dva nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona koji se tiču boračke populacije i članova njihovih obitelji.

Riječ je o Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata i Zakonu o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih obitelji

Na dnevnom redu su i prijedlozi Uredbe o uslovima, načinu i programu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita za kandidate za državnu službu u Federaciji Bosne i Hercegovine i Uredbe o uslovima i načinu provjere uspješnosti u radu i dodjeljivanju certifikata federalnim inspektorima.

Federalna vlada će se izjasniti i o dvije inicijative koje se odnose na hitno donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću i više propisa iz oblasti branilačko-invalidske zaštite.

Danas će biti razmotren Program rada Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine s Planom privatizacije za 2016. godinu i Akcioni plan za realizaciju projekta „Razvoj industrijske politike u Federaciji BiH" za period 2016.-2019. godina, te Odluka o izdvajanju sredstava u Fond solidarnosti Federacije BiH za 2016. godinu.

Na dnevnom redu je i više informacija koje se tiču poduzetništva i obrta, te osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Vlada FBiH će razmotriti i više kadrovskih odluka i rješenja, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije