Parlamentarna skupština BiH

Izaslanici prihvatili Odluku o smjeni Matanovića i Suljagića

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine
10.12.2015.
u 12:55

Izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prihvatili su danas bez rasprave Odluku o smjeni ministra komunikacija i prometa BiH Slavka Matanovića i zamjenika ministra obrane BiH Emira Suljagića, kadrova Demokratske fronte (DF).

Odluku o njihovoj smjeni donio je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić (SDA), nakon što su predsjednici Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bakir Izetbegović i Dragan Čović Zvizdiću 19. studenog uputili zahtjev o pokretanju postupka smjene da bi se implementirao koalicioni dogovor sa Savezom za bolju budućnost (SBB).

Od 12 prisutnih izaslanika devet je bilo ZA, jedan protiv - Sifet Podžić (DF) i dva suzdržana Nebojša Radmanović (SNSD) i Dragutin Rodić (DNS).

Prije izjašnjavanja bile su dvije pauze, a jedna jer su zaslanici zamjerali što Zvizdić, kao predlagač, nije prisustvovao sjednici.

Potom je Zvizdić došao na sjednicu i obratio se izaslanicima, podsjećajući da se rekonstrukcija izvršne vlasti i parlamentarne većine ne dešava prvi put, nego se radi o novom stranačkom dogovoru koji je već implementiran na nižim razinama vlasti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?