Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Počela nova školska godina

07. rujna 2020. u 11:45 0 komentara 52 prikaza

Danas u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) počinje nova školska 2020./2021. godina.

Ukupan broj učenika i učenica koji pohađaju osnovne škole na području Grada Mostara u ovoj školskoj godini je 8.778.

U prvi razred osnovnih škola na području Mostara, odnosno u 24 osnovne škole kojima je Grad Mostar osnivač, u školskoj 2020/2021. godini upisano je 993 učenika i učenica.

Ukupan broj učenika i učenica koji pohađaju srednje škole na području Grada Mostara u školskoj 2020/2021. godini je 4.328.

U prve razrede srednjih škola u Gradu Mostaru, odnosno u 19 srednjih škola čiji je osnivač Grad Mostar, upisano je ukupno 1.151 učenika i učenica.

Nastava u svim mostarskim školama, i osnovnim i srednjim, organizirat će se u skladu s naredbom Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva za obrazovne ustanove, preporukama za škole u kontekstu covida-19 za školsku 2020./2021.godinu Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, instrukcijom školama Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a i epidemiološkim mjerama Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ-a.

Nastava će se u svim školama organizirati i izvoditi na siguran način, uz poduzimanje svih naređenih preventivno epidemioloških mjera u cilju zaštite zdravlja učenika, nastavnika, drugog osoblja te članova njihovih obitelji.

Krizni stožeri Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ-a kontinuirano će pratiti daljnji razvoj epidemiološke situacije i u skladu s tim davati nove prijedloge mjera vezano za organizaciju i izvođenje nastave, priopćeno je iz Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.