kraj ljetnog raspusta

Počela nastava u HNŽ-u, tisuće učenika ponovno u klupama

Foto: Željko Milićević
1/7
03.09.2018.
u 09:27

"Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba"

Danas je u Hercegovačko- Neretvanskoj županiji nakon dva i pol mjeseca ponovno zazvonilo školsko zvono koje je označilo kraj ljetnog raspusta, tako i početak nove školske godine. Također zvono  je za 1204 učenika s područja grada Mostar po prvi put zazvonilo i tako im nagovjestilo novo životno razdoblje, postali su školarci.

U novu školsku godinu kreće 8901 učenika i učenica u osnovne škole na području Grada Mostar, dok će u srednje škole krenuti 4 354 učenika  od toga u prve razrede srednjih škola 1204 učenika u novoj 2018/2019 školskoj godini.

Jutros smo ispred gimnazije Fra Grga Martić sreli i Barbaru Marojević koja je završna godina srednjeg obrazovanja i nada se kako će biti lakše nego ostale.

“Teško je nakon dva i pol mjeseca ponovno sjesti u školske klupe, ali nadam se kako će ova godina biti nešto lakša nego prethodne i da ćemo se dobro provesti s obzirom da sam mautarant, a također mi je krivo što odlazim radi prijatelja i poznanstava koje sam ovdje stekla”, kazala nam je Barbara.

“Nekako je malo čudno nakon velike pauze ponovno sjesti u školske klupe, ali ponovno vlada s druge strane i uzbuđenje pošto nam je ovo završna godina srednjeg obrazovanja, a još nisam odlučio što dalje”, kazao je Vjeko Božić kojeg smo sreli ispred Srednje Građevinske škole Jurija Dalmatinca.

U dvorištu Osnovne škole Antuna Branka Šimića sreli smo skupinu školski prijatelja koji završavaju ove godine osnovno obrazovanje.

“Nakon tri mjeseca vraćamo se u školske klupe, prvi tjedana će se biti teško naviknuti, zadnja nam je godina nadam se kako ćemo se lijepo provesti kao i prethodnih godina, a na kraju ove imamo i ekskurziju kojoj se svi radujemo” kazao nam je Noa Bošnjak.

 
 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?