aktivnosti stranaka na terenu uoči općih izbora

Počela izborna kampanja, Krišto najavila pobjedu kroz zajedništvo

02.09.2022.
u 21:55

Petak, prvi dan kampanje, bio je prilika da brojne političke stranke krenu u proces u kojemu će idućih 30 dana predstavljati svoje izborne programe, obilaziti biračke baze i pripremati se za završnu fazu kampanje, uoči 2. listopada, dana kada će birači u BiH dobiti priliku birati.

Zajedništvom do pobjede - slogan je pod kojim je kandidatkinja stranaka Hrvatskog narodnog sabora za mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto krenula u izbornu kampanju, šaljući jasne poruke kako se proaktivnom i pozitivnom kampanjom može napraviti iskorak u BiH, stvarajući bolje uvjete života za sve konstitutivne narode koji žive u zemlji, piše Večernji list BiH.

Petak, prvi dan kampanje, bio je prilika da brojne političke stranke krenu u proces u kojemu će idućih 30 dana predstavljati svoje izborne programe, obilaziti biračke baze i pripremati se za završnu fazu kampanje, uoči 2. listopada, dana kada će birači u BiH dobiti priliku birati.

Programi

Krišto je u kampanju krenula iz Livna te je s članovima i simpatizerima Gradskog odbora HDZ-a BiH Livno i Županijskog odbora Hercegbosanske županije položila vijenac i svijeće ispred spomenika poginulima za slobodu hrvatskog naroda u Gradski park u Livnu. - Volim svoj kraj i ljude, zapravo volim svoje korijene i naš hrvatski identitet, ali, naravno, kako živimo u Bosni i Hercegovini, tako volim i sve njezine ljude, konstitutivne narode i druge građane te tako želim poslati poruku iz Livna. Nakon ovoga krećemo prema središnjoj Bosni, obilazimo i Posavinu, Hercegovinu, na isti način se odnosimo s poštovanjem prema svim krajevima i drugim narodima te svima onima koji žive u BiH - istaknula je Krišto u izjavi za medije.

- Nalazimo se pred križem, pred spomenikom onima koji su krvlju izborili našu slobodu i uvijek ćemo imati pijetet prema tim žrtvama. Kroz naš rad i političko djelovanje, na poseban smo način zahvalni svima onima koji su utkali ono svoje najvrjednije - svoje živote, našim braniteljima, svima onima koji su danas dio naših udruga proisteklih iz Domovinskog rata - kazala je Krišto.

Naglasila je pritom kako će kampanja HDZ-a BiH u HNS-a biti pozitivna, proaktivna, poručivši kako se dobrim programom i stvaranjem uvjeta za bolje sutra konstitutivnim narodima i svima onima koji žive ovdje može napraviti iskorak u BiH.

- Jedno od glavnih pitanja našeg programa je ostvarenje ustavne jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH, na temelju toga, stvaranjem boljih uvjeta za svakog čovjeka i stanovnika koji živi ovdje u BiH. Hrvatski narod ima pravo i sam treba odlučivati tko će ga predstavljati u institucijama gdje se štite kolektivna prava, napose u Predsjedništvu i domovima naroda - naglasila je Krišto, kazavši kako vjeruje u snagu zajedništva koje će se kroz HNS pokazati na ovim izborima, ali i svim procesima borbe Hrvata za jednakopravnost.

Poruke

HDZ BiH na izbore ide sa sloganom “Ustrajno do pobjede”, a kroz svoj su program naglasak stavili na nekoliko tema, počevši od borbe za ravnopravnost, preko gospodarskog i društvenog razvoja, demografske revitalizacije i kvalitetnog života, pa do stabilnog i sigurnog okruženja. HDZ 1990 također je predstavio program za nadolazeće izbore koji je podijeljen u osam segmenata - od ustavne i izborne reforme pa do zaštite ljudskog života od začeća, a izlaze pod sloganom “Odgovorno uz svoj narod”.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić te ostali članovi rukovodstva stranke kampanju za opće izbore 2022. godine počeli su posjetom Odjelu rodilišta u Županijskoj bolnici u Bihaću.

- Želimo i odgovornu politiku koja će znati nakon 25 godina beznađa osigurati perspektivu svim našim ljudima kako je ne bi tražili u drugim dijelovima Europe ili svijeta - izjavio je Radončić. Milan Tegeltija, savjetnik srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika, objavio je na svojem Twitter nalogu fotografiju s dvoje ključnih SNSD-ovih kandidata i na ovim izborima - Dodikom i Željkom Cvijanović, poručivši kako će oni pobijediti jer, kako je naglasio, ulijevaju sigurnost da će RS opstati, razvijati i jačati se i u najtežim iskušenjima. 

 

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
22:41 02.09.2022.

Više se i ne stide da križ koriste u političke svrhe. Strahota na što svedoše religiju. Više poštovanja za kršćanstvo imam ja kao neHrvat.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije