Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Plenković: Želimo da Hrvate u BiH predstavljaju njihovi legitimni predstavnici

"Želimo da Hrvate predstavljaju njihovi legitimni predstavnici u svim institucijama vlasti, predstavničkim i da kasnije sudjeluju i na razini izvršne vlasti. Ta stalna politika za ravnopravnost Hrvata kontinuitet je i konstanta naše politike", kazao je Plenković.
29. rujna 2022. u 14:05 2 komentara 274 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Patrik MacekPixsell

Na početku sjednice Vlade Republike Hrvatske obratio se premijer Andrej Plenković govoreći o BiH. 

"Bili smo jučer u Livnu, podržali smo kandidate HNS BiH. Želimo da Hrvate predstavljaju njihovi legitimni predstavnici u svim institucijama vlasti, predstavničkim i da kasnije sudjeluju i na razini izvršne vlasti. Ta stalna politika za ravnopravnost Hrvata kontinuitet je i konstanta naše politike. Nismo se sjetili tog pitanja prije godinu dana, na tome radimo, stalno, godinama, temeljito i sustavno", kazao je Plenković. 

"To govorimo kao susjed, prijatelj i saveznik i vjerujem da će brojni Hrvati izaći na izbore u nedjelju", kazao je hrvatski premijer na sjednici hrvatske Vlade. 

  • Avatar Booyakasha
    Booyakasha:

    Ako nisi siguran između meHkog i tvrdog Č u meHkoj "kuČi" , koristi najbolje tvrdo Ć u tvrdoj "Ćuni" ...

  • Habuhabuhabu:

    I ja želim da Hrvatska riješi problem svog pravosuđa; INu, splitsku zračnu luku i investicioni kriminal, i sta još nešto. I kad se to riješi, neće više Hrvatskoj trebati kriminalci u BiH vlasti.