Izaslanstvo HDZ-a BiH i RH u Čapljini

Plenković: Velika je stvar da jedna tvrtka iz BiH kreće sa izvozom na tržište EU

25.07.2022.
u 18:00

''U vrijeme krize koja vlada u svijetu već neko vrijeme, velika je stvar da jedna tvrtka iz Bosne i Hercegovine kreće sa izvozom na tržište Europske unije'', kazao je obilazeći tvornicu Lasta u Čapljini Andrej Plenković.

Nakon Mostara i Čitluka izaslanstvo HDZ-a BiH i HDZ-a RH posjetilo je Čapljinu te obišlo tvornicu keksa i vafla Lasta.

Borjanu Krišto, kandidatkinju Hrvatskog narodnog sabora za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i dr. Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH te predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića ugostili su vlasnik tvrtke Petar Ćorluka i gradonačelnik dr. Smiljan Vidić.

''U vrijeme krize koja vlada u svijetu već neko vrijeme, velika je stvar da jedna tvrtka iz Bosne i Hercegovine kreće sa izvozom na tržište Europske unije'', kazao je obilazeći tvornicu Lasta u Čapljini predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

“Lokalna vlast poduzima niz raznih mjera koje kao rezultat imaju očuvanje radnih mjesta i bolji i kvalitetniji životni standard, te domaćim i inozemnim investitorima nudimo brojne povlastice u cilju razvijanja i širenja gospodarstva, a jedan od pokazatelja kvalitetne komunikacije s gospodarstvenicima jeste upravo ova novootvorena tvornica”, kazao je gradonačelnik Vidić, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Vlasnik tvornice Petar Ćorluka je kazao kako je proizvodni pogon potpuno obnovljen.

“Sa novim asortimanom, tehnologijom i dizajnom, ali sa starom tradicijom, sada ćemo proširiti tržište. Ove godine slavimo 70 rođendan Laste. Od 1. rujna krećemo na tržište u Sloveniji, a na tržište Hrvatske od 15. rujna'', rekao je Ćorluka.

Izaslanstvo je također u čapljini posjetilo i Caritasov doma Betanija, gdje ih je dočekao don Željko Majić sa suradnicima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije