Hrvatski premijer

Plenković: Idući tjedan u Sarajevu razgovori EU i SAD-a zbog političke krize u BiH

plenkovic
Patrik Macek/PIXSELL
22.10.2021.
u 18:53

"Istaknuo sam kako je nužno da se na vrijeme, a to znači otprilike tijekom ove godine, postigne konsenzus o Izbornom zakonu koji bi omogućio Hrvatima kao ravnopravnom konstitutivnom narodu da se njegovi predstavnici biraju na legitiman način u institucije BiH“, poručio je Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas u Bruxellesu kako će se idući tjedan u Sarajevu održati razgovori EU i SAD-a povodom trenutne situacije i političke krize u BiH.

Plenković je kazao kako je inicirao raspravu o BiH u koju su se onda uključili Merkel, Orban, Janša i drugi brojni europski lideri.

“Inicirao raspravu o BiH zbog koje se onda uključila i kancelarka Merkel, prmijer Orban, premijer Janša, Sanchez, Borell i nekoliko kolega gdje su svi svjesni napetosti situacije. Svi s oprezom i neodobravanjem čitaju poruke Milorada Dodika u pogledu funkcioniranja BiH. Ja sam istaknuo kako je nužno da se na vrijeme, a to znači otprilike tijekom ove godine, postigne konsenzus o Izbornom zakonu koji bi omogućio Hrvatima kao ravnopravnom konstitutivnom narodu da se njegovi predstavnici biraju na legitiman način u institucije BiH“, poručio je Plenković, javlja N1. 

“Vjerujem da će razgovori koji će idućeg tjedna u Sarajevu voditi predstavnici EU i SAD ići u tom smjeru“, naglasio je hrvatski premijer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije