SMJENE

Platforma dovršava čistku Hrvata u Federaciji

Ostavka
01.09.2014.
u 09:07

Uoči skorog okončanja mandata ubrzava se postavljanje podobnih kadrova, napose Hrvata

U tijeku je natječaj za imenovanje direktora Agencije za nadzor osiguranja Federacije BiH kojoj je posljednjih godina na čelu bio Ivan Brkić. Na taj se natječaj javilo više kandidata a među njima je ponovno prijavu podnio Ivan Brkić, ali i neki vrlo zanimljivi kadrovi. Kandidat za sve vodeće funkcije, dok nije imenovan direktorom Fonda solidarnosti, tako i za agenciju osiguranja bio je bivši časnik Jasmin Jaganjac. Sada je u igri ostalo još nekoliko kandidata među kojima je i sin ratnog zločinca Rasima Delića, ali i Ivica Knezović iz Narodne stranke Radom za boljitak koji je nedavno uhićen pod sumnjom za uzimanje mita. I upravo kada su se trebali održati svi intervjui s kandidatima, odgođen je natječaj iz, u javnosti, nepoznatih razloga.

Odgođen izbor

Doznajemo kako je natječajna procedura produžena za petnaest dana kako bi se dobilo na vremenu da se intervju može obaviti s Knezovićem, koji bi do tada trebao izaći iz tridesetodnevnog pritvora koji mu je odredio sud zbog primanja mita. Inače, postupak natječaja provodi povjerenstvo u sastavu Edita Kalajdžić (predsjednica), Dejan Vračić, Haris Abaspahić, Hajrudin Hadžimehanović i Tihomir Ćurak. Na čelnome mjestu Agencije za osiguranje FBiH do sada je bio Hrvat, no s obzirom na dosadašnje postupke federalne probošnjačke platforme, nije isključeno da im još jedna funkcija bude oteta uz objašnjenje kako je za imenovanje ključna ‘stručnost’.

Pogubni rezultati

No, Agencija za nadzor osiguranja jedna je od desetaka agencija, uprava i službi koje posljednjih mjeseci popunjavaju, smjenjuju, imenuju predstavnici političke platforme. Uostalom, to je bio ključni dio posla kojim su se bavili i tijekom većine mandata, budući su svi drugi rezultati izrazito pogubni za cijeli prostor Federacije BiH. Sadašnja vlast zadužila je federalni entitet, odnosno prije svega niže razine vlasti sa stotinama milijuna maraka, njihova reakcija na poplave bila je nikakva budući još nijedno kućanstvo nije dobilo konkretnu pomoć iz federalnog fonda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?