jedinstveni broj

Plaćanje parkiranja SMS-om

03.02.2018.
u 10:26

Općine i gradovi u BiH sjednice vijeća ponekad održavaju maratonski, kada se ne mogu dogovoriti oko neke točke, pa se gotovo svi vijećnici jave za riječ, no Skupština vijeća u Derventi ostat će zapamćena kao jedna od opširnijih s obzirom na to da se raspravljalo o 40 točaka dnevnog reda.

Uređivanje javnih površina

Za početak, jednoglasno je usvojen program zajedničke komunalne potrošnje za 2018. kojim su planirana sredstva u iznosu od 650.300 KM za djelatnosti koje su obuhvaćene programom. Pred vijećnicima se našao i program razvoja sporta za ovu godinu. Načelnik Odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Slaven Pašalić istaknuo je kako su u programu postavljeni ciljevi i zadaci koji će biti realizirani tijekom godine. Jednoglasno je usvojen i plan raspodjele sredstava za sportske organizacije i sportaše u 2018. Pašalić je rekao kako je u proračunu općine za 2018. godinu planiran grant udrugama iz oblasti sporta u iznosu od 420.000 KM.

Od 30 sportskih udruga, 21 je ispunila sve uvjete za financiranje, tako da njima idu 383 tisuće i 200 KM. I oni koji nisu ispunili sve uvjete, nisu ostali bez ičega.

Pčelarstvo...

Za njih 9 predviđeno je 36.800 KM. Usvojena je i informacija da su dodijeljeni poticaji poljoprivrednicima. Tako je za proizvodnju mlijeka izdvojeno 146.170 KM, a za proizvodnju ovaca i koza 62.300. Pčelari su dobili 28.612 KM. Izabran je i najbolji ponuđač za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RS-a. Na aktualnom satu postavilo se i pitanje određivanja telefonskog broja za slanje SMS-a za plaćanje parkiranja. Rečeno je da je Regulacijska agencija odredila jedinstven broj za sve operatere za slanje SMS-a za parkiranje i da se taj broj nalazi na svim pločama uz parkirališna mjesta. Razgovaralo se i o gospodarskim temama pa se došlo do pitanja o sudbini strojeva za pakiranje jogurta u vrijednosti od 440.000 KM, koji su stavljeni na raspolaganje općini Derventa. Odgovoreno je da je Općina Derventa odbila donaciju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?