Široki Brijeg

Pjesme u slavu dobrote i ljubavi

02.04.2016.
u 07:00

Humanitarni koncert pod nazivom “Pomozimo djeci Doma ‘Marija - naša nada’”, što su ga u velikoj dvorani Zavoda Svete Obitelji u Širokom Brijegu upriličili Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Pružimo im osmijeh” Zapadnohercegovačke županije i humanitarne udruge “Međunarodno kumstvo djeteta Herceg Bosne”, započeo je pjesmom “Marija naša nada” u izvedbi zbora štićenica Zavoda Svete Obitelji “Magnificat”.

Ova pjesma postala je himna Doma “Marija - naša nada”, a napisala ju je Andrea Sičaja, štićenica ovog doma.

Pomoć radu Doma

Svjetlana Lasić, predsjednica udruge “Međunarodno kumstvo djeteta Herceg Bosne” i predsjednica Vijeća Doma “Marija - naša nada”, zahvalila se predstavnicima vlasti i Crkve, predstavnicima udruga koje skrbe o djeci s poteškoćama u razvoju, prijateljima, donatorima, podupirateljima i svim ljudima dobre volje, koji na bilo koji način potpomažu rad Doma.

- Ovaj dom u Širokom Brijegu nastao je kao plod izmoljene ljubavi majki i očeva, napose kao plod ljubavi naše zaštitnice, naše Gospe, Kraljice Mira. Zahvaljujući ljudima, napose fra Jozi Zovki, zakladi ‘Don Carlo Gnochi’ i udruzi ‘Mir i dobro’ iz Italije te hodočasnicima iz čitavog svijeta, Dom je rastao punih 11 godina i izrastao u prekrasan dom ljubavi. Naša ustanova kroz proteklih 11 godina svjedoči o nama kao narodu koji je prožet duhom i kulturom Evanđelja”, naglasila je Svjetlana Lasić i podsjetila na riječi dr. Andrije Hebranga koji je kazao kako “ovako kvalitetno opremljenu ustanovu nema Republika Hrvatska”.

Velika radost

Potom su nastupili Frama Široki Brijeg, klapa Grga iz Posušja, širokobriješka vokalna skupina “Simple Acustic”, Ivica Bago, HKUD Hercegovac, Zdena Damjanović u duetu s kćeri, a gost iznenađenja bio je Zoran Begić. Pokazalo se kako se s malo dobrote i ljubavi može unijeti velika radost u Dom “Marija - naša nada”.

Program je vodio Marinko Karačić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije