Zamjenik ministra pravde

Pivić sa sucima Vrhovnoga saveznog suda Njemačke

19.06.2018.
u 11:17

Zamjenik ministra pravde BiH Nezir Pivić sastao se sa sucima Vrhovnoga saveznog suda Njemačke koji se nalaze u posjetu BiH. Zamjenik Pivić upoznao je suce s organizacijom pravosuđa u Bosni i Hercegovini, kao i raspodjelom nadležnosti sudova unutar BiH. 

Pored toga, razgovaralo se o neovisnosti pravosuđa kao ključnom segmentu razvoja demokrataskog društva. Razmijenjena su iskustva o upravljanju pravosuđem, nadležnostima VSTV-a, kao i povjerenju građana u pravosuđe.

Jedna od tema bilo je i pitanje usavršavanja sudaca, te praktični izazovi za pravosuđe koji utječu na efikasnost pravosuđa, uporabu pravnih lijekova i druge segmente njegovog funkcioniranja.

Poseban naglasak stavljen je na predstojeće reforme i iskustvo njemačkog pravosuđa koje bi moglo biti od značaja za sam proces reformi u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?