česta navika

Pijete kavu na putu? Nemojte, postoji opravdan razlog za to

16.08.2017.
u 08:38

Umjesto kave ili sokova s umjetnim zaslađivačima, najbolje je piti vodu, čaj ili prirodno zaslađene sokove, kaže liječnik Schmitt.

Vozači i putnici ostat će na dugom putovanju budni i sretni piju li dovoljno tekućine, i to dvije litre svakih šest sati, preporučuju njemački liječnici.

“No, pazite što pijete”, upozorava liječnik Markus Schmitt. Najbolje je piti vodu, čaj ili prirodno zaslađene sokove, umjesto kave ili sokova s umjetnim zaslađivačima, dodaje on. Iako će vas kava držati budnima zbog velike količine kofeina, njezin je učinak privremen, a vozači će kasnije biti još umorniji. Ista je stvar i sa šećerom – i u tom slučaju medalja ima dvije strane. Unosom šećera trenutačno raste njegova razina u krvi, ali kasnije još više padne, pa putnici osjećaju da imaju manje energije nego prije, kažu stručnjaci. “Voćni šećeri i povrće pomažu da se spriječe te oscilacije i održi budnost, rekao je njemački liječnik Markus Schmitt. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?