Lako ga je pripremiti

Piće broj jedan za brzo mršavljenje

05.10.2021.
u 19:47

Već i ptice na grani znaju da je obična voda najbolje piće za utažiti žeđ, a ne samo da je najzdravije, nego i pomaže pri gubitku kilograma. No, jedan dodatak čini je još boljim saveznikom u borbi s kilogramima.

Voda pridonosi gubitku težinu na način da zadovoljava apetit. Budući da je centar za glad i žeđ u mozgu na istom mjestu, nije teško zavarati mozak koji može zamijeniti glad za žeđ.

Velika nacionalna studija objavljena u časopisu Annals of Family Medicine otkrila je značajnu povezanost između nedovoljnog unosa vode i pretilosti, dokazujući tako da hidracija ima veliku ulogu u kontroli težine.

No, da stvar bude bolja, otkriven je još brži način gubitka kilograma uz pomoć tekućine. Radi se vodi s kuminom.

Vodu s kuminom možete vrlo lako napraviti i sami kod kuće pomoću sjemenki kumina. Ovaj začin, bogat antioksidansima, poboljšava imunološki sustav i zdravlje probavnog sustava, smanjuje upale kao i rizik od karcinoma.

Kumin izgara masnoće

“Kumin se istraživao zbog svojih dobrobiti za gubitak kilograma i pokazalo se da ubrzava metabolizam. Brži metabolizam znači da tijelo brže i bolje sagorijeva kalorije”, ističu stručnjaci.

Mala klinička studija uključila je 88 pretilih žena. Eksperimentalna grupa je konzumirala jogurt s kuminom dvaput dnevno tri mjeseca. Kontrolna grupa konzumirala je istu količinu jogurta, ali bez kumina tijekom isto perioda. Samo one žene koje su jele kumin, smršavjele su značajno, a na kraju istraživanja imale su i manje razine kolesterola i triglicerida u krvi.

Voda s kuminom pomaže i u kontroli šećera u krvi. Kad vam je šećer u krvi visok, više glukoze pohranjuje se u stanicama nego što vam treba za energiju te se tako pretvara u masnoću.

Kako piti vodu s kuminom?

Voda s kuminom može se piti topla ili hladna.

Priprema:

Uronite čajnu žličicu sjemenki kumina u otprilike tri decilitra vode i ostavite da stoji preko noći. Neki prije toga sjemenke malo smrve, no nije nužno.

Ujutro prokuhajte mješavinu kumina i vode otprilike pet minuta.

Kad se voda ohladi, procijedite sjemenke i napitak je spreman za konzumiranje.

Napitku možete dodati med ili cimet za bolji okus, prenosi EatThis.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije