Imenovanje

Peter Duffy novi direktor Misije USAID-a za BiH

Peter Duffy
07.10.2015.
u 19:54

Peter Duffy imenovan je za novog direktora Misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u BiH. Kao direktor misije, Duffy će nadgledati najveći dio civilne pomoći američke vlade BiH, koji za 2015. godinu, iznosi 28 milijuna dolara. 

Njegov dolazak potvrđuje daljnju posvećenost američke vlade bilateralnim odnosima dvije države, te promicanju euro-atlantskih integracija jačanjem efikasnijih i odgovornijih institucija koje zadovoljavaju potrebe građana, ali i stvaranjem konkurentne, tržišno orijentirane ekonomije koja pruža bolje mogućnosti za sve građane BiH.

Prije ovog imenovanja, Duffy je radio kao zamjenik direktora USAID Misije u Afganistanu. Prije toga je bio direktor Programskog ureda USAID-a u Avganistanu, nadležan za strateško planiranje, koordinaciju donatora i nadgledanje i evaluaciju USAID-ovog cjelokupnog protfolija u toj zemlji, zatim direktor Programskog ureda misije USAID-a u Ukrajini, Bjelorusiji i Moldaviji, a radio je i u misijama na Kosovu i u Pakistanu.

- Jedva čekam da vodim misiju USAID-a u BiH, prelijepoj zemlji bogate kulture i baštine te velike prirodne resurse. Tijekom naredne tri godine, pod mojim vodstvom, USAID će nastaviti podržavati aktivnosti za kreiranje boljeg poslovnog okruženja i  ekonomskih mogućnosti, te jačanja vladavine prava i promicanja demokratskih principa kako bi se unaprijedio život građana BiH, rekao je Duffy.  

Do danas je američka vlada, prvenstveno putem USAID-a, osigurala više od 1,6 milijardi dolara pomoći namijenjene podršci ekonomskog, demokratskog i socijalnog napretka u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?