KORISNO

Pet jednostavnih načina kako da vam ladice i ormar uvijek odlično mirišu

ormar
shutterstock
15.07.2021.
u 07:28

Stručnjakinja za toksine u okolišu Tonya Harris dala je svje savjete kako vratiti ugodan miris u oramre i ladice.

Ljeto je u punom jeku, a možda ćete primijetiti da se vaš ormar i ladice nakon duge zime osjećaju malo prašnjavo i da ispuštaju neugodan miris. Ako vaša svježe odjeća ovih dana miriše manje od čistog, evo pet jednostavnih načina odlični su za ublažavanje neugodnih mirisa i udahnite novi život vašoj garderobi, kako piše MindBodyGreen.

Soda bikarbona

Soda bikarbona nije samo za održavanje frižidera svježim! Prema stručnjakinji za toksine u okolišu Tonyi Harris, stavljanje otvorene kutije sode bikarbone u područja sa ustajalim zrakom, poput ormara i ladica, može pomoći apsorbirati neke od tih dugotrajnih mirisa.

Esencijalna ulja

Za opciju koja ne samo da upija neugodan miris, već dodaje i ugodan miris, Harris kaže da također možete napuniti posudu s pola šalice sode bikarbone i nekoliko kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja. "Jednostavno ga protresite jednom tjedno kako biste osvježili miris i pojačali sodu bikarbonu koja upija miris", dodaje ona.

Sapun

Ima li oko vas sapun koji ne koristite? Pomoću njega osvježite ormar ili ladice. Samo pripazite da je još uvijek zamotan u papir, jer ne želite da ostaci sapuna dođu na policu ili u ladice.

Vrećica od lavande

Druga mogućnost osvježenja vašeg ormara je izrada vlastite vrećice s lavandom. Sve što vam treba je malo tkanine, riže i suhih pupoljaka lavande. Iglom i koncem, možete sašiti male vrećice, ali ih možete i jednostavno vezati uzicom. Napunite vrećice rižom i lavandom tako da miriše dovoljno jako po vašem ukusu.

Ostavite cipele izvan ormara

I posljednje, ali ne najmanje važno, ako stvarno želite osigurati da vaš ormar ostane što svježiji, cipele stavljate van njega. Ipak, nitko ne želi odjenuti košulju koja miriše na stopala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?