Ministrica obrane BiH

Pendeš u posjet primila ministra obrane Poljske Macierewicza

04.10.2017.
u 13:32

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sastala se s ministrom obrane Republike Poljske Antoniem Macierewiczem u okviru službenog posjeta izaslanstva Ministarstva obrane R. Poljske, koja je 3. listopada 2017. godine upriličena u Ministarstvu obrane BiH.

Razgovaralo se o bilateralnoj suradnji u oblasti obrane i implementaciji Sporazuma o vojnoj suradnji, koji je u travnju ove godine potpisan između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Poljske.

Također, razgovaralo se i o aktualnim regionalnim izazovima, euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine i aktivnostima Ministarstva obrane BiH i Bosne i Hercegovine u cjelini, na ispunjavanju uvjeta za prijam u Akcijski plan za članstvo u NATO (MAP).

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš zahvalila se ministru Macierewiczu na posjetu, kao i nastojanjima Republike Poljske, kao prijateljske zemlje, da pruži potporu Bosni i Hercegovini na putu ka EU i NATO-u. Ministrica Pendeš je naglasila da su “mir i stabilnost glavni vanjsko-politički ciljevi Bosne i Hercegovine, te je članstvo u NATO i EU garant ostvarenja ovih ciljeva.” “Za aktivaciju MAP-a i dobivanje statusa kandidata za Europsku uniju očekujemo i potporu Republike Poljske”, istaknula je ministrica Pendeš.  

“Impresioniran sam učinjenim koracima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH i Republika Poljska će dati potporu Bosni i Hercegovini na njenom putu ka NATO i EU”, istaknuo je ministar obrane Antoni Macierewicz, koji je najavio intenzivniju suradnju dvaju ministarstava obrane, uključujući zajedničku obuku, tečajeve, školovanje, kao i implementaciju do sada potpisanih sporazuma u oblasti obrane između dvije zemlje.

U okviru regionalnih sastanaka, ministar Macierewicz, koji predvodi izaslanstvo Ministarstva obrane i Armije Republike Poljske, prethodnih dana posjetio je ministarstva obrane Hrvatske, Crne Gore i Albanije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?