Ministrica obrane BiH

Pendeš razgovarala s veleposlanikom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

25.05.2017.
u 16:40

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sa suradnicima primila je danas veleposlanika Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hania Abdullaha M. Mominaha.

Pendeš je veleposlanika Mominaha informirala o aktivnostima Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te izrazila zadovoljstvo i zahvalnost na podršci i pomoći koju ova prijateljska zemlja pruža BiH.

Razgovarano je i o načinima uspostavljanja buduće suradnje u oblasti obrane između dvije zemlje, a bilo je riječi i o mogućem uključenju Kraljevine Saudijske Arabije u proces rješavanja viškova naoružanja i municije  u okviru postojećih projekata SAFE-UP i EXPLODE 2.

Sastanak je bio prilika i da se razgovara o predloženom bilateralnom sporazumu u oblasti obrane  između ova dva ministarstva, te je konstatovano da su učinjeni značajni pomaci u njegovom oblikovanju, ali da ostaje potreba upotpunjenja propisanih procedura i njegovog usuglašavanja u idućem razdoblju.

Veleposlanik Saudijske Arabije izrazio je zadovoljstvo odnosima između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije i istakao potrebu proširenja suradnje u oblasti obrane uz obostranu korist i zadovoljstvo, priopćeno je iz MOBiH-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?