radni sastanak

Pendeš održala sastanak s članovima Povjerenstva za financije i proračun

Pendeš
21.04.2016.
u 13:31

Ministrica obrane (MO) Bosne i Hercegovine Marina Pendeš danas je održala radni sastanak s članovima Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na čelu s predsjedateljicom Povjerenstva Ljiljom Zovko.

Sastanku su u ime Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH nazočili zamjenik ministrice obrane BiH Boris Jerinić, rukovoditelji  i stručni predstavnici organizacijskih cjelina MOBiH i zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OS BiH za resurse general bojnik Senad Mašović, a pored članova Povjerenstva za financije i proračun sastanku je nazočio i predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost PS BiH Sifet Podžić.

Cilj radnog sastanka bio je razgovor o unapređenju poslovanja MOBiH i realizaciji preporuka za otklanjanje nedostataka iz revizorskog financijskog izvješća za 2014. godinu, kao i iznalaženje rješenjenja da se dosadašnja negativna izvješća pretoče u pozitivna u narednom razdoblju.

Ministrica Pendeš i njezini suradnici su istaknuli da je određen broj preporuka već ispoštovan i da su nedostaci u tom smislu otklonjeni, a da će i dalje aktivno raditi na otklananju ostalih nedostataka koji su u nadležnosti MOBiH.

Naglašeno je da određen broj stavki iz revizorskog izvješća nije u nadležnosti MOBiH te bi bilo potrebno ih izostaviti kao nedostatke MOBiH te staviti u ingerenciju nadležnim organima, a koje se kao preporuke ponavljaju iz godine u godinu (npr. pitanje uknjižbe perspektivne vojne imovine i predaja neperspektivne vojne imovine). 

Na sastanku je naglašeno da su obrambene institucije najveći proračunski korisnik te da se samim time i susreću s najvećim brojem izazova kad je u pitanju izvršenje proračuna, međutim istaknuto je da se određene specifičnosti MO i OSBiH trebaju uzeti u obzir te da je svima u interesu da se zajednički sa drugim izvršnim i zakonodavnim organima iznađe rješenje za otklanjanje nedostataka navedenih u revizorskim financijskim izvješćima za proteklih nekoliko godina, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?