ministrica obrane i oruŽanih snaga BiH

Pendeš na sastanku ministara odbrane država Američko-jadranske povelje

Marina Pendeš
08.12.2016.
u 14:58

Ministrica Marina Pendeš predvodi delegaciju Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na sastanku ministara obrane država Američko-jadranske povelje (A-5), koji će se održati u petak 9. prosinca u Trakošćanu, Republika Hrvatska, priopćeno je iz Ministarstva.

U sastavu delegacije MO i OS BiH se nalazi i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH generalmajor Senad Mašović.

Sastanku će prisustvovati ministri obrane država članica A-5: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Sjedinjenih Američkih Država, a u svojstvu posmatrača predviđeno je prisustvo ministara obrane Srbije, Slovenije i  Kosova. Sastankom će predsjedavati ministar obrane Hrvatske Damir Krstičević. 

Na konferenciji u Trakošćanu se očekuje i potpisivanje Zajedničke izjave ministara obrane Američko-jadranske povelje.

Američko-jadranska povelja je partnerska regionalna inicijativa koju su 2003. godine potpisale Hrvatska, Albanija i Makedonija te SAD, a kojoj su 2008. godine pristupile  Bosna i Hercegovina i Crna Gora, sa ciljem  integracije svih država članica u euroatlantske integracije. Ove godine Američko-jadranskom poveljom predsjedava Republika Hrvatska, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije