Pendeš i Sinanoglu o projektima za rješavanje viškova naoružanja

18.09.2017.
u 16:34

 Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš razgovarala je danas s rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Sezin Sinanoglu o projektima u vezi s rješavanjem viškova naoružanja i municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Pendeš je naglasila značaj podrške UNDP-a kroz projekat EU STAR, kojeg će implementirati Razvojni program Ujedinjenih nacija u suradnji s Ministarstvom obrane BiH i EUFOR-om do prosinca 2019. godine, a kroz koji je planirano da se tijekom iduće dvije godine uništi 3.000 tona nestabilne municije u specijaliziranim domaćim i međunarodnim postrojenjima za demilitarizaciju.

Na sastanku su izražena obostrana nastojanja da se u datom razdoblju realizira Plan implementacije projekta EU STAR kao i da su započeti razgovori s predstavnicima lokalnih zajednica, u ovom slučaju u Doboju, a sve u cilju unapređenja sigurnosti infrastrukture i uslova za skladištenje na lokacijama za skladištenje vojnog naoružanja i municije.

Također, razgovarano je i o organiziranju međunarodne konferencije po pitanju rodne ravnopravnosti pri čemu je istaknut obostrani interes za realizaciju te aktivnosti.

Sinanoglu je istakla da su „vrata za suradnju uvijek otvorena“ te izrazila uvjerenje da će se zajedničkim aktivnostima Ministarstva obrane i UNDP-a značajno doprinijeti smanjenju viškova municije i minsko-eksplozivnih sredstava, a istovremeno i stvaranju sigurnog okruženja, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije