Ministrica obrane BiH

Pendeš i Primorac razgovarali o suradnji u oblasti zrakoplovstva

dsfsf
13.12.2016.
u 13:58

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš razgovarala je danas s direktorom Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) Davorinom Primorcem o suradnji tog ministarstva i BHANSA u oblasti zrakoplovstva.

Razgovaralo se i o implementaciji Sporazuma o civilno-vojnoj suradnji u oblasti zrakoplovstva između Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH i Ministarstva obrane BiH, koji je potpisan 27. siječnja, kao i mogućnostima unapređenja suradnje koja se odnosi na potrebu zajedničke kupovine radarskih sistema i instaliranje radarskih sistema, što je u skladu sa NATO partnerskim ciljem u toj oblasti.

Pendeš je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Ministarstva obrane BiH i BHANSA, koja se, kako je naglašeno, ostvaruje u skladu sa zakonskim nadležnostima i odgovornostima po pitanjima realizacije potpisanog sporazuma i rješavanju pitanja od zajedničkog interesa.

Direktor BHANSA zahvalio je Pendeš na prijemu i istakao značajan napredak u suradnji, koji se odnosi na preuzimanje odgovornosti za pružanje usluga u zračnom prostoru BiH, korištenju zračnog prostora, suradnji u izradi planova u oblasti zrakoplovstva i zajedničkog korištenja materijalno-tehničkih sredstava, priopćeno je iz MOBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije