sastanak

Pendeš daje punu potporu predstavnicima braniteljskih udruga

Marina Pendes
22.07.2016.
u 14:14

Poseban naglasak tijekom sastanka stavljen je na obilježavanje 25. obljetnice osnutka HVO-a koja će svečano biti proslavljena 2017. godine

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš razgovarala je danas s predstavnicima tri braniteljske udruge proistekle iz Domovinskoga rata o pravima i položaju braniteljske populacije.

Predstavnici udruga iznijeli su probleme s kojima se suočavaju branitelji. Razgovarano je i o arhivskoj građi iz razdoblja Domovinskog rata, kao i o zakonskim rješenjima koja tretiraju oblast braniteljskih prava.

Poseban naglasak tijekom sastanka stavljen je na obilježavanje 25. obljetnice osnutka Hrvatskog vijeća obrane (HVO) koja će svečano biti proslavljena 2017. godine.

Pendeš je informirala s aktivnostima Ministarstva obrane BiH, a posebno je istaknula opredjeljenje za izvršavanje aktivnosti koje se vežu za ispunjavanje uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u.

Također, ona je kazala kako će, kao i do sada, davati punu potporu predstavnicima braniteljskih udruga u izvršavanje njihovih zadaća i iznalaženju rješenja za probleme s kojima se susreću, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Sastanku su nazočili načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general pukovnik Anto Jeleč, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne (HVO HB) Nikica Tomić, predsjednica Udruge poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata HVO HB Jasna Zlomislić i predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO HB Lazar Martinović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije