PSBiH

Pauza kako bi se pokušao osigurati kvorum za sjednicu

11.04.2019.
u 11:51

Prva hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je intoniranjem državne himne, nakon koje je predsjedateljica Doma Borjana Krišto kazala da su pristuna 22 zastupnika, te da imaju kvorum za rad, ali za odlučivanje nemaju.

- Prema evidenciji službe, nemamo ni jednog zastupnika s prostora entiteta Republika Srspka, nemamo političke predstavnike srpskog naroda. Zbog važnosti teme dat ću pauzu od 15 minuta da pokušamo osigurati kvorum za odlučivanje. U protivnim, nemamo uvjete za puni rad i odlučivanje - kazala je Krišto, nakon čega je uslijedila pauza.

Kako su i najavili, na sjednicu nisu došli zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpskog kluba.

Krišto je na početku sjednice kazala da su odsutnost sa sjednice opravdali zastupnici Denis Zvizdić, Mirko Šarović, Dragan Mektić, Branislav Borenović, Nikola Lovrinović i Edin Mušić.

Za današnju sjednicu bilo je predviđeno razmatranje Informacije Vijeća ministara BiH o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH, s osvrtom na aktualnu sigurnosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanske županije.

Zastupnici su trebali razmatrati i Informaciju Kolegija Zastupničkog doma PSBiH o razlozima neimenovanja članova Izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe i mogućim posljedicama.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?