Vukota Govedarica

"Parlamentarna većina u Zastupničkom domu postala upitna"

 Vukota Govedarica
23.02.2017.
u 17:49

Lider SDS-a Vukota Govedarica rekao je Srni da "izvaninstitucionalno djelovanje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića donosi potpuno novo pozicioniranje SDS-a na razini BiH i da je parlamentarna većina u Zastupničkom domu postala upitna".
"To znači da definitivno ulazimo u tehnički mandat u kojem je parlamentarna većina u Zastupničkom domu upitna. Nemoguće je da funkcionira u ovakvim uvjetima i sve ćemo uraditi da zaštitimo Daytonski mirovni sporazum kojeg ozbiljno ugrožava izvaninstitucionalno djelovanje Izetbegovića", istaknuo je Govedarica.
Lider SDS-a je dodao da će biti razmatrana pitanja važna za život građana BiH, a pitanja koja neće imati značajniju političku privlačnost bit će adaktirana.
On je ocijenio da je dobro što je predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić sazvao sjednicu ovog tijela, jer je Republika Srpska na taj način pokazala da donošenje odluka treba vratiti u institucije.
Govedarica je dodao da "pada u vodu" jučerašnja konstatacija EU da je važno i potrebno donošenje odluka u institucijama.
"Nije dobro to što je uradio gospodin Izetbegović (napustio sjednicu Predsjedništva BiH), ali primjećujem da je nešto slično uradio i gospodin (Dragan) Čović, pomalo iz neobjašnjivih razloga", rekao je Govedarica.
Govedarica je zaključio da je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske dobra prilika da se govori o ovim problemima.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije