U gradskom parku u Mostaru bit će postavljena sprava za penjanje

Park Zrinjevac uskoro dobiva "prirodnu stijenu"

27.01.2023.
u 17:46

Građani su tijekom ljeta imali prigodu izabrati javni prostor na otvorenome koji, prema njihovu mišljenju, zaslužuje poboljšanja. Jedno od tih mjesta je i park Zrinjevac

Javno glasovanje građanki i građana Mostara rezultiralo je odabirom još jedne lokacije za uređenje u okviru projekta "Mostar – prostori koji pokreću", pa je tako objavljen poziv za izvođače radova na nabavi i instaliranju sprave za penjanje u parku Zrinjevac.

Nakon javnoga poziva tvrtkama za izvođenje radova na izgradnji parka za djecu i osobe starije životne dobi u naselju Vrba, kao i na uređenju dječjeg igrališta u Ulici kralja Tomislava između solitera, projekt nastavlja odabir lokacija za investiranje na osnovi glasova Mostarki i Mostaraca.

Građani su tijekom ljeta imali prigodu izabrati javni prostor na otvorenome koji, prema njihovu mišljenju, zaslužuje poboljšanja. Jedno od tih mjesta je i park Zrinjevac. Dobro isplanirani i uređeni parkovi i igrališta sa zelenilom kao dijelom urbanog kompleksa djeluju motivirajuće, stimulirajuće i pozitivno na cjelokupno stanje posjetitelja, posebice djece. Penjanje je popularan sport, promovira kondiciju, koordinaciju i osjećaj ravnoteže i pruža mnogo zabave i uzbuđenja.

Sprave za penjanje imitiraju prirodnu stijenu i jedna takva naći će uskoro svoje mjestu u parku Zrinjevac. People in Need, koji je uime projekta zadužen za upravljanje investicijama u javnom prostoru, nastavlja s provjerom ostalih lokacija koje će također ući u postupak uređenja. Projekt financira vlada Ujedinjenoga Kraljevstva.

Nositelj je People in Need (PIN), češka neprofitna nevladina organizacija. S PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), OKC Abrašević, Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto više, priopćili su iz PIN-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?