mons. Francis Assisi Chullikatt

Papin izaslanik u BiH proslavio 70. rođendan s franjevcima u Širokom Brijegu

Foto: Facebook
1/5
20.03.2023.
u 17:52

Apostolski nuncij Francis Assisi Chullikatt ostao je zadivljen prirodnim ljepotama kanjona Borak i rijeke Lištice

Apostolski nuncij u BiH mons. Francis Assisi Chullikatt posjetio je danas Franjevački samostan u Širokome Brijegu i širokobriješko franjevačko bratstvo, te je s franjevcima proslavio i svoj 70. rođendan, objavljeno je na službenoj Facebook stranici Franjevačkog samostana i župe Široki Brijeg.

- U srcu je ponio naše fratre mučenike. Ime Franjo Asiški dala mu je njegova baka koja je bila trećarica. S nama je nuncij prigodnim ručkom proslavio svoj rođendan. Ostao je dirnut pažnjom fratara, a mi počašćeni njegovim dolaskom i tolikim zanimanjem za Široki Brijeg i njegovu povijest. Zadivile su ga i prirodne ljepote kanjona Borak i rijeke Lištice - navode u svojoj objavi iz Franjevačkoga samostana i župe Široki Brijeg.

Dodaju i kako je Papin izaslanik u BiH biranim riječima govorio o svetome Franji Asiškom i poželio se fotografirati kod najljepšeg kipa svetog Franje u samostanskoj crkvi. - Na dar smo mu uručili kip naše Širokobriješke Gospe te je rekao da će biti u njegovoj kapelici u Nuncijaturi u Sarajevu. Neka mu Gospodin po zagovoru svetog serafskog oca Franje dade dobro zdravlje i uspjeh u poslanju koje je primio od Pape za Bosnu i Hercegovinu - navode. Francis Assisi Chullikatt rođen je u Indiji 20. ožujka 1953., biskup je Katoličke crkve i apostolski je nuncij u BiH i Crnoj Gori od 1. listopada 2022. godine. Prethodno je bio apostolski nuncij u Iraku i Jordanu, stalni promatrač Svete Stolice pri UN-u te nuncij u Kazahstanu, Tadžikistanu i Kirgistanu. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije