Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Papa Franjo: Kardinal Puljić promicatelj je mira u europskom Jeruzalemu

29. lipnja 2020. u 18:29 1 komentara 217 prikaza
puljic

Papa Franjo uputio je čestitku kardinalu Vinku Puljiću u povodu zlatnog jubileja – 50 godina od njegova svećeničkog ređenja, na Petrovdan 1969. godine.

"Našemu časnom bratu uzoritom gospodinu kardinalu Vinku Puljiću, vrhbosanskom nadbiskupu metropoliti, koji će proslaviti zlatni jubilej svećeničkoga ređenja na svetkovinu apostola Petra i Pavla, od srca čestitamo ovaj sretan spomen i, sjećajući se dugoga djelovanja u nadbiskupiji koja mu je povjerena i u Biskupskoj konferenciji Bosne i Hercegovine, koje je marljivo vršio, i pohvaljujući njegovo revno zauzimanje za širenje vjere, njegovanje pravde, obranu ljudskoga dostojanstva i promicanje mira u gradu koji se naziva europski Jeruzalem, njemu i njegovu stadu najljubaznije podjeljujemo apostolski blagoslov, prepoznajući ujedno njegovu vjernost prema nasljedniku blaženoga Petra za kojega, na kraju, želimo njegove molitve", stoji u Papinoj čestitki.

  • Habuhabuhabu:

    Pa mislim da u hrvatskom jeziku, za ovu temu, ima i ljepsih rijeci od rijeci «stado». Ona je ipak vise pogrdnog znacenja.